top of page

Om kanzashi

Kanzashi er en type hår ornament tradisjonelle til Japan. De oppsto i løpet av Heian perioden av klassisk japansk historie om 710-1185 CE, når det antas japanske kvinner begynte å utvikle sine forseggjorte tradisjonelle frisyrer. I dag, Kanzashi hår ornamenter fortsette å bæres som en del av den tradisjonelle brude drakt. De kan fortsatt brukes på daglig basis av geisha og lærling geisha, eller maiko, og de kan ordnes i håret ifølge kvinnens nivå av opplæring og faglig status. De består ofte av dingler silke blomster laget med en tradisjonell silke-folding teknikk kjent som tsumami, men de er ofte kombinert med forseggjorte kammer, juveler hårnåler, og andre interiørdesigner.  Mer se her

Kanzashi_info_1.jpg
Kanzashi_info_4.jpg

I andre land kanzashi mest brukes for å pynte hår til  små jenter, fra 2 år og opptil ca 11. år. Dette kan være veldig fin bursdags gave som jenter blir alltid glad i.For å lage kanzashi jeg bruker høykvalitets materialer, silke bånd i forskjellige farger, som kjøpte i Norge.

For å lage kanzashi brukes saks, limpistol, lighter, metal linjal, nål og tråd og andre instrumenter. Jeg skjærer silkebånd til biter i bestemt størrelse og bretter dem på forskjellige måter. Brette teknikken ligner på origami.
Alle deler først må bearbeides med lighter og etterpå sveises med lighter, sys og limmes . For å sette dem sammen brukes varmpistol. Kanzashi tåler daglig bruk i 2 år. Hvis kanzashi brukes sjeldent da de kan brukes i mange år. 

Kanzashi_info_3.jpg
Kanzashi_info_2.jpg
Kanzashi_info_5.jpg
Kanzashi_info_6.jpg
bottom of page