top of page

Om leiremodelling

Produkter laget av polymer leire FIMO. ikke bare estetisk attraktive, men har også høy styrke. I tillegg er det en glede å jobbe med polymerleire - materialet er mykt, plastisk, lett å male, male og mange andre manipulasjoner. Det viktigste er å finne den rette tilnærmingen og lære teknikken. Finnes mange forskjellige teknikker hvordan å lage smykker og andre ting av leire. Jeg liker å lage smykker ved bruk av teknikker Millifiori , Hiden magic, Kaleidoskop og Mokume Gane.

leiremodelling_006.jpg
leiremodelling_004.jpg

Først må man velge hvilken leire du vil jobbe med, i tillegg til å bestemme seg for hjelperedskaper. I tillegg til spesialverktøy er til og med improviserte verktøy, for eksempel tannstikkere, perfekte. Finnes veldig mange forskjellige verktøy for å jobbe  med leire: pasta maskin ( for å blande farger), ekstruder ( for å få tynne lange ting) , mold, engangs hansker, modelleringspenn og andre.
 Man trenger ikke å male. Materialet (leire FIMO)  selges i flerfargede pakker. Hvis litt farge ikke er i paletten, blandes leire med hjelp av pasta maskin for å få andre farger

leiremodelling_001_2.jpg
leiremodelling_001_2.jpg
leiremodelling_005.jpg

Når arbeidet er klart, blir det bakt i oven og det blir "som stein". Dette gjøres vanligvis i ovnen ved 110 grader i 30  minutter. Etter det beholder den sin form, ikke rynker ved utilsiktet kontakt, smelter ikke fra varme og lys, smuldrer ikke i separate deler. På slutten smykker må  vaskes og slipes med sandpapir og etterpå lakkeres.

leiremodelling_003.jpg
leiremodelling_002.jpg
bottom of page