top of page

Info om quilling

Quilling eller papir filigranet er en kunst form som innebærer bruk av strimler av papir som er rullet, formet, og limt sammen for å skape dekorative mønstre. Papiret rulles, sløyfes, krølles, vris og ellers manipuleres for å lage former som utgjør design for å dekorere gratulasjonskort, bilder, esker, egg, og for å lage modeller, smykker. Quilling starter med å rulle en stripe papir til en spole og klemmer deretter spolen i former som kan limes sammen. Det er avanserte teknikker og papir i forskjellige størrelser som brukes til å lage 3D-miniatyrer, abstrakt kunst, blomster og portretter blant mange ting. Les mer her

For å lage quilling bilder brukes papir striper, som man kan få kjøpt i Norge eller på nett over hele verden. De kommer i pakke på 100 skt. Eller man kan lage dem selv.  Striper som brukes oftest til å lage bilder er 1,5 mm, 2 mm og 3 mm bredd. Jeg bruker i mine bilder striper i bredde 1,5 mm og 2 mm. Lengde på striper ca 27-29 cm, den varierer fra hvilken produsent mann velger.
For å tvinne en krølle brukes quillingpenn,  det er hoved quilling instrument.

Papirstripsen lett fester seg på quillingpenn fordi den har gjennomgående hakk i tuppen.
For å feste, setter man liten dråpe lim på tuppen og fester stripe. Dette er hoved prinsipp som brukes i quilling. Finnes mange varianter hvordan man kan lage forskjellige typer krøller.
Lim i høy kvalitet er veldig viktig - alle elementer på bilde må festes skikkelig. Da varer quilling bilder nesten evig. Lim skal være gjennomsiktig etter tørking.

Finnes mange andre quiling verktøy : pinsett, saks, papir kniv, papirmodellingspenner, quilling linjel, metall linjal  og mange andre forskjellige håndverksinstrumenter. De fleste av den kan kjøpes i Norge, og resten kan  kjøpes på nett over hele verden.

quilling_002.jpg
quilling_001.jpg
Info_01.jpg
bottom of page